חיזו בטטה - ניתוח הסיפור
תקציר העלילה
הסיפור הקצר "חיזו בטטה" מתאר סיפור משפחתי של אדוארד, הידוע בכינויו חיזו (גזר במרוקאית), אחיו שמעון המכונה בטטה (תפו"א במרוקאית) ואימם ללא השם, המכונה רק "חיזו בטטה". בעיירת פיתוח, באמצע המאה ה-20, מגוללים את חיי המשפחה קשת היום: האם עובדת כמנקה בקופת חולים, וחוששת מאוד לעבודתה. היא מפרנסת יחידה ודואגת לרווחה הכלכלית של בני הבית. שני הילדים צמודים אל האם, עוזרים לה בעבודות הבית וכן בעבודתה כשהמפקחת מגיעה. הסיפור מגולל את החיים שלהם בצל האם הקשה, שמהרגע הראשון ניתן להסיק כי יש לה בעיות נפשיות וחרדות, בעיקר חרדות כלכליות וכאלה סביב האוכל. האם מחנכת את הילדים לציית למורים בביה"ס ולדבר רק כשהם נשאלים. היא הסמכות הקובעת בכל הקשור בחינוך, בסדרי הבית הקבועים ובמזונות שהיא נותנת לכל אחד לפי צרכיו ואופיו.
האם מטביעה את חותמה בכל הקשור לחיי הבנים: השמות והכינויים שהיא נותנת להם הם בעלי משמעות להמשך התפתחותם, היא מאפיינת כל אחד מהם לפי ראות עיניה והבנתה, ומתאימה להם ירקות למאכל שיעזרו להתפתחותם.
נקודת המפנה חלה כשהאם מאבדת את עבודתה, היא לא מוצאת יותר משמעות לחייה, היא לא מצליחה לפעול כדי לקדם את עצמה ואת המשפחה. היא מתדרדרת, לא יכולה לישון בלילה. השיא מגיע באחד הימים שבהם הבנים שלה לא מוצאים אותה, ויוצאים לחפש בפרדסים ובאיזור הקרוב, יחד עם שכנתה. כשהבנים מוצאים אותה, נדמה כי זהו נסיון התאבדות. בסוף הסיפור, היא מתאשפזת ושני הבנים נשארים לבדם וצריכים להתחיל את חייהם.