ניתוח הסיפור חג מולד אחד

2. אפיון הדמויות

באדי

באדי הוא גיבור הסיפור, ילד בן 7, שגר באלבמה. הוא נולד לאמא צעירה מאוד ושניהם נטשו אותו בגיל צעיר ולכן הוא גדל אצל המשפחה. באדי מאושר מהמקום בו גדל, בטבע ובחוץ וכן כי הוא מוקף בבני משפחה רבים, והחשובה מהם היא סוק, בת הדודה שלו. לאורך הסיפור הוא נותן בה אמון מלא והיא משמשת לו מודל לחיקוי בתור האמא, החברה והמנטורית שלו. בגללה/בזכותה הוא דבק באמונתו באלוהים. השקפת עולמו היא דתית דטרמיניסטית, ולפיכך, אלוהים הוא כל יכול, תפיסה שלפיה לאדם אין כל אפשרות לבחירה חופשית והוא נתון לגורלו שנקבע מראש. רק בעקבות המסע שהוא עובר (התבגרות וחניכה) הוא מבין שיש לאדם אפשרות לבחור בין טוב לרע, ושיש לו בחירה חופשית כיצד לנהוג בדילמות מוסריות. 

מאחר וגדל אצל משפחתה של האם אצל סוק, ההורים שלו זרים לו וזו הסיבה שהוא מתנגד ללכת לבקר את אבא שלו ועוד בחג המולד. אבל אביו קיבל עליו חזקה במהלך החג, ולכן באדי חייב להגיע אליו, וסוק מעודדת אותו ומפתה אותו לעשות כך. באדי חוזר מהביקור אדם אחר, ילד אחר. מאחר ובמהלך הביקור מתרחשים אירועים שמותירים בו רושם מאוד עמוק ומטלטל, והוא כבר לא אותו ילד. 

 

האם

אישה יפה מאוד, שהתחתנה בגיל 16 ונישואיה לא החזיקו מעמד יותר משנה. מפאת גילה הצעיר, משאירה את באדי לגדול אצל משפחתה באלבמה. היא אישה יפה שמנסה למצוא אחר כך את מזלה בניו יורק, ומתחתנת בשנית עם גבר עשיר. לאחר שנים אנחנו מגלים שהיא גם התאבדה. 


האב 

איש עסקים אתאיסט, היה בן 28 כשהתחתן עם אמו שהיתה בת 16. עזב לניו אורלינס והתנתק שנים מבנו. אמיד (החזיק מכונית, רדיו ומקרר – מוצרים נדירים בתקופת השפל הכלכלי), חי בבית נאה וחי חיי פאר נהנתניים. האבא הוא דמות מרכזית בסיפור כי הוא מבקש שבאדי ישאר בחזקתו מאחר והוא חושב שהמשפחה של האם, קלקלו אותו. בעל קסם אישי, מוקף נשים וחברים. מתברר שהשיג את הונו בזכות מערכות יחסים שקיים עם נשים אלמנות, עשירות, מבוגרות ממנו בהרבה (עבד כג'יגולו). מתאמץ להוכיח את אהבתו לבנו (קונה לו את דגם האווירון היקר) ומנסה לשכנעו לעבור לגור עמו,  תוך שהוא משמיץ את משפחתו של באדי מצד אמו. הוא רוצה להיות גורם משפיע בחינוך של הילד, ומחפש את האהבה של באדי ומנסה להיות מרכזי בחיים שלו. 

מיס סוּק

אישה נכה בת כ-60. בת דודתו המבוגרת היא אישה דתיה, פשוטה וחמה המחנכת את באדי לאור האמונה באל. מקרינה חום ואהבה כלפיו ודואגת לכל מחסורו. מיס סוק היא היחידה שמופיעה בשמה בסיפור, כדי לחזק את קרבתה אל באדי ואת הריחוק שלו מהוריו. הקשר שלה איתו הוא של השראה והיא המודל לחיקוי ובכך מספרת לבאדי סיפורי אגדות וסיפורי ישו כי היא מאמינה באל ובהשגחתו. היא מתווכת לו את האמיתות שהוא מגלה במהלך הביקור שלו. תחת ההשפעה של סוק, השינוי שחל בבאדי בעקבות הביקור, הופך משינוי טראומטי לשינוי מיטיב.

באדי מתאר את סוק במילים: "היו לי הרבה קרובי משפחה טובי לב, דודות ודודים ובני דודים, במיוחד בת דודה אחת, אישה מבוגרת, לבנת שיער, נכה מעט בשם סוּק. מיס סוּק פוֹק. היו לי חברים אחרים, אבל היא היתה החברה הטובה מכולם".