Topic outline

    • הבגרות באזרחות ואיך ללמוד לקראתה

      בלמידה
      מהם הנושאים לבחינת הבגרות באזרחות תשפ"ה? איך נראית הבחינה? ובעיקר: איך משתמשים באתר קמפוס אורט כדי להתכונן לקראתה? לחצו כאן וקראו עוד.
      • החומר לבגרות באזרחות

        החומר לבגרות באזרחות מתחלק לחמישה חלקים:

        1. איך הגענו לכאן?- מידע על הקמת המדינה: על הרקע ההיסטורי להקמת המדינה, על מסמך הכרזת המדינה שכולל הצהרה על הערכים והמטרות החשובים למקימי המדינה ועל הרעיון הלאומי, אחד הרעיונות המרכזיים שעומדים בבסיסה של היוזמה להקמת המדינה.

        2-3. יהודית ודמוקרטית- שניים ממאפייניה החשובים ביותר של המדינה הם יהדות ודמוקרטיה. לבחינה באזרחות יש לדעת לעומק מהי דמוקרטיה, וגם ללמוד מהי המשמעות של היות המדינה יהודית ובמה זה מתבטא.

        4. המשטר במדינת ישראל- המבנה של המדינה ומוסדותיה

        5. אשכולות- כל בית ספר לומד לעומק גם נושא מעניין אחד או שניים שקשורים למדינה בישראל: תקשורת, שלטון מקומי, העם היהודי, בחירות ומפלגות או מעורבות אזרחית.

        הבגרות באזרחות מיוחדת בכך שפרקי הבחינה אינם בנויים לפי יחידות החומר הנלמד אלא על פי סוגי שאלות: שאלות ניתוח מקרה, שאלות עמדה ועוד. מבנה בחינה כזה בוחן את הידע אבל גם את המיומנויות של חילוץ מושגי מפתח באזרחות מתוך תיאורי מקרה, ניסוח טיעונים ועוד. בהתאם, גם החומר בקורס זה בנוי מחומר הבחינה - תקצירים והסברים - וגם מהסברים על רכישת מיומנויות למידה.




        איך ללמוד לבגרות באזרחות?

        בסרטון משמאל מופיע הסבר מפורט של המורה המעולה לאזרחות עפרה שור. 

        עיקרי הדברים:

        1. לקרוא את סיכום החומר. מומלץ לפרוש על פני כמה ימים, לא ברצף.
        2. לקרוא את הגדרות המושגים ולשנן מילים חשובות בכל הגדרה (המילים החשובות מסומנות בסיכומי המושגים שלנו והן יעזרו לכם להיזכר בהגדרה במבחן)
        3. לענות על שאלות מבחינות הבגרות האחרונות על מנת לתרגל שליפה של החומר ולחזור עליו פעם נוספת באופן שונה.